Ekonomia społeczna

Razem z Fundacją RC zaprasza na warsztaty: „Narzędzia komunikacji w fundraisingu”

Poznaj znaczenie skutecznej komunikacji w zbieraniu funduszy dla Twojej organizacji!

Weź udział w warsztacie:

22 czerwca w godz. 10:00-16:30.

Gdańsk, Fundacja RC, al. Grunwaldzka 5

LUB

29 czerwca w godz. 9:00-16:00.

TCZEW, Dom Przedsiębiorcy, ul. Obrońców Westerplatte 3

Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają materiały oraz poczęstunek w trakcie zajęć. Zapisy odbywają się poprzez formularz on-line: https://forms.gle/t3Mo2fiJjR5Xq9DC7

Na zajęcia zapraszamy organizacje niekorzystające wcześniej ze wsparcia w ramach projektu OWES Dobra Robota. UWAGA: Liczba miejsc na szkolenie jest ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.

Warunkiem uczestnictwa jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego do projektu OWES Dobra Robota, w ramach którego organizowane jest niniejsze szkolenie.

Program szkolenia

• Rola komunikacji w fundraisingu
  • Narzędzia komunikacji internetowej
  • Narzędzia angażowania darczyńców – jak dobrać
  • Dane i technologie w komunikacji
  • Ścieżka Darczyńcy – budowa długofalowych relacji w oparciu o dane
  • Narzędzia przydatne w pracy, zarządzaniu danymi i relacjami z darczyńcami
  • Czy sztuczna inteligencja i chatboty (ChatGPT) mogą być pomocne wtworzeniu treści?
  • Fundraising w sieci – narzędzia

Prowadząca: Marta Dietrich

Specjalistka ds. zarządzania zasobami ludzkimi i CSR, ukończyła SWPS Uniwersytet Humanistyczno-społeczny na kierunku Socjologia. Zanim przeszła do III sektora pracowała w biznesie jako headhunter i koordynator projektów. Ma doświadczenie we wdrażaniu baz danych typu CRM, planowaniu strategicznym i kształtowaniu wizerunku organizacji.

Swoją przygodę z fundraisingiem rozpoczęła od pracy na rzecz Puckiego Hospicjum. Planowała, wdrażała i prowadziła komunikację z Darczyńcami w Fundacji Court Watch Polska. 5 lat doświadczenia pracy w charakterze fundraisera pozwala jej skutecznie łączyć interesy różnych stron.

Dziś pracuje nad pozyskaniem środków dla Funduszu AKUMULATOR SPOŁECZNY.

O sobie mówi: „Jestem typem zadaniowca. Potrafię teoretyzować. Nie napisałam dotąd żadnego podręcznika, bo wciąż jestem w procesach działania.

Zajęcia są organizowane w ramach projektu OWES Dobra Robota „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej Dobra Robota na subregion metropolitalny”, realizowanego przez Fundację Pokolenia w partnerstwie z Obszarem Metropolitalnym Gdańsk-Gdynia-Sopot, Towarzystwem Pomocy im. Św. Brata Alberta Koło Gdańskie, Pracodawcami Pomorza i Pomorską Specjalną Strefą Ekonomiczną.

Projekt OWES Dobra Robota jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
w ramach Regionalnego Programu Opercyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2022.